Ga terug

Pompoenballetjes

Ingrediënten
  

  • 200 gram gram pompoen uit de oven (zie pompoencake recept)
  • 200 gram havermout
  • 130 gram amandelmeel
  • 8 iraanse dadels (zonder pit)
  • 2 tl speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 40 gram pecannoten
  • kokosrasp

Instructies
 

  • Doe de zachte pompeon, havermout, amandelmeel, dadels, speculaaskruiden en zout in de keukenmachine, laat draaien tot alles goed gemengd is.
  • Check hoe het resultaat voelt. Als het nog erg vochtig is voeg nog wat havermout of amandelmeel toe. Is het te droog, voeg een eetlepel water toe.
  • Rooster de pecannoten in de pan en laat afkoelen.
  • Hak de pecannoten in stukjes en roer ze door het mengsel.
  • Rol kleine balletjes van het ‘deeg’ (zo groot als jij fijn vindt) en rol ze dan door de kokosrasp.
  • Doe ze in een luchtdicht bakje en bewaar ze in de koelkast voor 3-4 dagen. Je kunt ze ook invriezen.