Palmkoolchutney
Deze chutney maak ik vaak bij retreats. Het is lekker om bij een curry te serveren!
- 300 gr palmkool al geritst
- 3 tenen knoflook
- 1 citroen gebruik het sap
- 5 cm verse gember naar smaak meer of minder toevoegen
- 150 gr pompoenpitten of andere noten/pitten
- 2 groene pepers
- 100 ml olijfolie
- 1 el honing
- 1 tl zout
Pers de knoflook uit en voeg het citroensap toe. Laat minimaal 5 minuten staan
Doe de palmkool in een grote pan en giet er heet/kokend water over. Laat even staan, dit doen we om de kool wat beter verteerbaar te maken.
Giet de palmkool af en doe er wat koud water overheen. Knijp met de hand goed uit.
Doe dan alle ingrediƫnten (inclusief de palmkool en knoflook citroensap mengsel in de keukenmachine en draaien maar
Proef hoe het smaakt en voeg naar smaak extra zout,gember,citroen of honing toe.
Eet smakelijk!