Ga terug

Palmkoolchutney

Deze chutney maak ik vaak bij retreats. Het is lekker om bij een curry te serveren!
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 300 gr palmkool al geritst
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen gebruik het sap
  • 5 cm verse gember naar smaak meer of minder toevoegen
  • 150 gr pompoenpitten of andere noten/pitten
  • 2 groene pepers
  • 100 ml olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 tl zout

Instructies
 

  • Pers de knoflook uit en voeg het citroensap toe. Laat minimaal 5 minuten staan
  • Doe de palmkool in een grote pan en giet er heet/kokend water over. Laat even staan, dit doen we om de kool wat beter verteerbaar te maken.
  • Giet de palmkool af en doe er wat koud water overheen. Knijp met de hand goed uit.
  • Doe dan alle ingrediĆ«nten (inclusief de palmkool en knoflook citroensap mengsel in de keukenmachine en draaien maar
  • Proef hoe het smaakt en voeg naar smaak extra zout,gember,citroen of honing toe.
  • Eet smakelijk!