Ga terug

Groene lente soep

Ingrediƫnten
  

  • 1 broccoli
  • 150 gram spinazie, raapstelen, waterkers, rucola of postelein
  • 1 flinke ui (of 2 kleine)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 prei
  • verse peterselie (naar smaak)
  • kokosolie / ghee
  • 500 ml bouillon
  • evt kokos / haver / rijstmelk
  • evt kiemen
  • evt zonnebloem/pompoenpitjes/pistachenootjes

Instructies
 

  • snijdt de knoflook en ui
  • was en snijdt de broccoli en prei
  • fruit de ui in kokosolie / ghee, voeg na 5 min de knoflook toe
  • voeg dan de prei toe
  • voeg de broccoli en bouillon toe en kook voor 15 minuten op laag vuur
  • voeg de groene bladgroenten naar jouw smaak toe en een flinke hand peterselie
  • Dan kun je de soep pureren. Als het nodig is voeg je extra bouillon of een scheutje kokosmelk toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Je kunt de soep in mooie kommen doen en eventueel wat verse peterselie, kiemen, zonnebloem- of pompoen pitten of pistachenootjes eroverheen strooien
  • Geniet ervan!