Als je de hele specerijen gebruikt, rooster dan komijnzaad en korianderzaad even in de pan. Laat afkoelen.
Doe de komijnzaad, korianderzaad,kardamomzaadjes en zwarte peper in de vijzel en maal fijn.
Snijd de ui, knoflook en evt chilipeper
Doe ghee in de pan en fruit de ui. Na een tijdje voeg de knoflook toe en de gemalen specerijen. Voeg na een tijdje ook de verse gember toe
Voeg de rijst toe en roer. Voeg dan de bouillon toe. laat koken
Snijd de courgette/boontjes in stukjes en voeg alle groenten toe aan het rijstmengsel. Als je het makkelijker vindt om de groenten los te bereiden en later toe te voegen kan dat overigens ook prima.
Laat een kwartier op een laag vuurtje staan en kijk af en toe of er nog genoeg vocht is. Uiteindelijk wordt al het vocht opgenomen en als de rijst dan gaar is, is het grootste werk gedaan.
Doe de kokosolie in een pan en bak hierin de rozijnen en cashewnoten. Als dat klaar is leg je wat keukenrol in een schaaltje en laat daar de rozijnen en cashewnoten uitlekken en afkoelen
Proef het rijstmengsel en voeg evt zout/peper/ghee toe.
Je kunt nu het rijstmengsel met de groenten in een mooie grote schaal scheppen. Strooi de cashewnoten, rozijnen erover en peterselie erover.
Eet smakelijk!
Het is lekker met een salade en/of bijvoorbeeld raita (een lekker raita-recept komt nog een keer op mijn site)