Ga terug

Pompoen rode linzen soep

Porties 4 flinke kommen

Ingrediënten
  

  • 500 gram pompoen
  • 250 gram  rode linzen
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 flinke uien
  • 2 el Verse gember
  • 1 el Komijnzaad
  • 1 el Mosterdzaad
  • 1 el Fenegriekzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 750 ml groentebouillon (ongeveer)
  • Plantaardige melk (bv kokosmelk) optioneel
  • zout en peper

Instructies
 

  • Een paar uur vantevoren: was en week de rode linzen (hoeft niet perse maar delinzen verteren wel beter als je ze even weekt)
  • Snijd de knoflook en ui
  • Snijd de pompoen in blokjes of gebruik geroosterde pompoen uit de oven
  • Doe ghee/sesamolie in de pan. Voeg komijnzaad, mosterdzaad toe en fenegriekzaad iets later. Als het mosterdzaad begint te poppen zet je het vuur klein
  • Voeg ui toe en roer af en toe. Voeg na 5 minuten de knoflook toe. Voeg dan de verse gember toe en na een paar min de kurkuma.
  • Voeg pompoen, rode linzen, bouillon, en kook voor 25 minuten op laag vuur
  • Voeg evt een beetje plantaardige melk toe om de soep wat romiger te maken.
  • Pureer de soep (gedeeltelijk), voeg water toe als ie te te dik is, breng op smaak met zout en peper
  • Doe in de koppen eet smakelijk!