Zoals jullie ondertussen wel weten, ben ik nogal fan van pompoen. Ik gebruik pompoen wekelijks voor vanalles en het leek me deze week leuk om zoete pompoenballetjes te maken voor een retreat. Ik kon niet echt een goed recept vinden dus ben ik zelf aan de slag gegaan…. En het resultaat was zo lekker en ze zijn zo simpel om te maken, dat ik dit recept heel graag met jullie deel.
Pompoenballetjes
Ingrediënten
- 200 gram gram pompoen uit de oven (zie pompoencake recept)
- 200 gram havermout
- 130 gram amandelmeel
- 8 iraanse dadels (zonder pit)
- 2 tl speculaaskruiden
- snuf zout
- 40 gram pecannoten
- kokosrasp
Instructies
- Doe de zachte pompeon, havermout, amandelmeel, dadels, speculaaskruiden en zout in de keukenmachine, laat draaien tot alles goed gemengd is.
- Check hoe het resultaat voelt. Als het nog erg vochtig is voeg nog wat havermout of amandelmeel toe. Is het te droog, voeg een eetlepel water toe.
- Rooster de pecannoten in de pan en laat afkoelen.
- Hak de pecannoten in stukjes en roer ze door het mengsel.
- Rol kleine balletjes van het ‘deeg’ (zo groot als jij fijn vindt) en rol ze dan door de kokosrasp.
- Doe ze in een luchtdicht bakje en bewaar ze in de koelkast voor 3-4 dagen. Je kunt ze ook invriezen.