Verwarm je oven voor op 180 graden
Meng in 1 kom alle droge ingrediënten behalve de baking soda. (bloem/meel, bakpoeder, kokossuiker, speculaaskruiden, vanillepoeder, zout)
Mix met een staafmixer de banaan met de dadels. Voeg dan pompoen toe. Ik vind het zelf lekker om de puree niet helemaal glad te maken zodat er nog stukjes pompoen te vinden zijn in de cake. Voeg dan de gesmolten kokosolie en de plantaardige melk toe en roer erdoorheen. Rasp eventueel wat verse gember en roer erdoorheen.
Voeg nu de vochtige ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer voorzichtig door met een garde of lepel. (niet te hard mixen!)
Voeg eventueel een handje rozijnen en 50 gram noten (in stukjes) toe.
Doe in een klein kopje de baking soda met citroensap, dit gaat schuimen. Roer dit rustig door het beslag.
Doe het beslag in een cakevorm (ik doe er altijd bakpapier onder, dan hoef je de vorm ook niet meer in te vetten) en zet 45 minuten in de oven.