Een heerlijke herfstige kruidige kom soep is toch heerlijk voor de lunch? Lekker met pompoen.
Pompoen rode linzen soep
Ingrediënten
- 500 gram pompoen
- 250 gram rode linzen
- 4 teentjes knoflook
- 2 flinke uien
- 2 el Verse gember
- 1 el Komijnzaad
- 1 el Mosterdzaad
- 1 el Fenegriekzaad
- 1 tl kurkuma
- 750 ml groentebouillon (ongeveer)
- Plantaardige melk (bv kokosmelk) optioneel
- zout en peper
Instructies
- Een paar uur vantevoren: was en week de rode linzen (hoeft niet perse maar delinzen verteren wel beter als je ze even weekt)
- Snijd de knoflook en ui
- Snijd de pompoen in blokjes of gebruik geroosterde pompoen uit de oven
- Doe ghee/sesamolie in de pan. Voeg komijnzaad, mosterdzaad toe en fenegriekzaad iets later. Als het mosterdzaad begint te poppen zet je het vuur klein
- Voeg ui toe en roer af en toe. Voeg na 5 minuten de knoflook toe. Voeg dan de verse gember toe en na een paar min de kurkuma.
- Voeg pompoen, rode linzen, bouillon, en kook voor 25 minuten op laag vuur
- Voeg evt een beetje plantaardige melk toe om de soep wat romiger te maken.
- Pureer de soep (gedeeltelijk), voeg water toe als ie te te dik is, breng op smaak met zout en peper
- Doe in de koppen eet smakelijk!