Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pompoen rode linzen soep

Een heerlijke herfstige kruidige kom soep is toch heerlijk voor de lunch? Lekker met pompoen.

Pompoen rode linzen soep

Porties 4 flinke kommen

Ingrediënten
  

  • 500 gram pompoen
  • 250 gram  rode linzen
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 flinke uien
  • 2 el Verse gember
  • 1 el Komijnzaad
  • 1 el Mosterdzaad
  • 1 el Fenegriekzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 750 ml groentebouillon (ongeveer)
  • Plantaardige melk (bv kokosmelk) optioneel
  • zout en peper

Instructies
 

  • Een paar uur vantevoren: was en week de rode linzen (hoeft niet perse maar delinzen verteren wel beter als je ze even weekt)
  • Snijd de knoflook en ui
  • Snijd de pompoen in blokjes of gebruik geroosterde pompoen uit de oven
  • Doe ghee/sesamolie in de pan. Voeg komijnzaad, mosterdzaad toe en fenegriekzaad iets later. Als het mosterdzaad begint te poppen zet je het vuur klein
  • Voeg ui toe en roer af en toe. Voeg na 5 minuten de knoflook toe. Voeg dan de verse gember toe en na een paar min de kurkuma.
  • Voeg pompoen, rode linzen, bouillon, en kook voor 25 minuten op laag vuur
  • Voeg evt een beetje plantaardige melk toe om de soep wat romiger te maken.
  • Pureer de soep (gedeeltelijk), voeg water toe als ie te te dik is, breng op smaak met zout en peper
  • Doe in de koppen eet smakelijk!

Ontwerp en techniek door 12design © 2024