Skip to content Skip to footer
RUST EN STILTE

Verblijf

In de mooie polders van het Groene Hart vind je onze magische plek. Onze plek is een oase voor rustzoekers en een plek om te vertragen. Met heel veel liefde en aandacht hebben wij in 2023 twee verblijfplekjes gecreëerd, namelijk een schattige tiny house en een heerlijke yurt. Wij verwelkomen jullie graag op deze plekjes om te genieten van de rust, de mooie natuur en onze gastvrijheid. Als je je auto parkeert en het terrein oploopt voel je de rust als een deken om je heen slaan.

De (kleine) yurt

Voor de yurt en de inrichting hebben wij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. De yurt is 35m2 en van alle gemakken voorzien. In de winter kun je het er lekker warm stoken met de charmante Jotul houtkachel. Verder is er een heerlijk 2 persoons boxspringbed (160x200), een mooie keuken en een zitje waar je lekker naar buiten kunt staren. In de keuken kun je koken op een 2pits inductiekookplaatje, koffie maken met de percolator en er staat een waterkoker. Verder is alles aanwezig om een simpele maaltijd te bereiden. Bij mooi weer heb je een heerlijke intieme plek om buiten te zitten, een vuurtje te maken en te genieten van alles wat groeit en bloeit.

De tiny house

De tiny house is super duurzaam gebouwd, waarbij vrijwel volledig gebruik gemaakt is van 2e hands materialen. Het huisje is 11 m2 en van alle gemakken voorzien. Er is een heerlijk 2 persoons bed (160x200), een keuken, elektrisch kacheltje en een zitje waar je lekker naar buiten kunt staren. In de keuken kun je koken op een 2pits inductiekookplaatje, koffie maken met de percolator en er staat een waterkoker. Bij mooi weer heb je een heerlijke intieme plek om buiten te zitten, een vuurtje te maken en te genieten van alles wat groeit en bloeit.

Tarieven yurt

Op natuurhuisje en Airbnb kun je kijken wat de beschikbaarheid is en je verblijf op onze plek boeken.

PER NACHT vanaf €125
LANG WEEKEND vanaf €338
MIDWEEK vanaf €430
WEEK
vanaf €750

Bijkomende schoonmaakkosten van 40 euro per verblijf.
Wij vragen een borg van 100 euro.

Tarieven tiny

Op natuurhuisje en Airbnb kun je kijken wat de beschikbaarheid is en je verblijf op onze plek boeken.

PER NACHT vanaf €90
LANG WEEKEND vanaf €243
MIDWEEK vanaf €310
WEEK
vanaf €540

Bijkomende schoonmaakkosten van 40 euro per verblijf.
Wij vragen een borg van 100 euro.

De omgeving

Onze magische inspiratietuin is 1 hectare. Naast de mooie bomen, planten en bloemen vind je ook inspiratie, kunst en gezellig scharrelende kipjes, fazanten en lieve poezen. Er zijn kleine paadjes om te ontdekken, een labyrint om te lopen en een pluktuin voor kruiden voor een kopje thee of die je over je salade kunt strooien. Kortom een plek voor rust en ruimte. In de ochtend word je gewekt door de geluiden van de vogels of de eenden (en de haan) en als je eenmaal goed wakker bent kun je je de hele dag verwonderen over de diversiteit van vogels, waterdieren en alles wat groeit en bloeit.

Onze inspiratietuin ligt verscholen in de polders van het Groene Hart. In de buurt is volop ruimte voor natuurliefhebbers om te fietsen, te wandelen, een roeibootje te huren, te suppen etc. Verder zijn Leiden, Den Haag en Rotterdam binnen 30 min met de auto te bereiken en Utrecht en Amsterdam binnen 45 minuten.  En als je naar het strand wilt, zijn er genoeg opties en allemaal rond de 45 min.

Algemene informatie

Voor speciale verzoeken of lang verblijf kun je altijd even rechtstreeks contact met mij opnemen. In de maanden november, december, januari en februari verhuren wij graag voor langere tijd onze mooie plekken. Neem contact met mij op als je daarin geïnteresseerd zou zijn.

Je vindt bij aankomst een net opgemaakt bed, keukenlinnen, een kleine basisvoorraad van koffie/thee, peper/zout, olijfolie. In de badkamer vind je handdoeken en handzeep. Deze (privé) badkamer vind je op loopafstand. Hier is een (warme) douche, wastafel en toilet.

Privacy. De plekjes zijn zo gemaakt dat je alle rust en ruimte hebt en je geen ‘last’ hebt van de andere mensen op onze plek.

Extra’s bij langer verblijf. Tot slot willen wij zoveel mogelijk stimuleren dat je langer op ons land verblijft omdat wij geloven dat als je langer hier verblijft en de rust en natuur helemaal opneemt. Maar ook omdat schoonmaken niet onze hobby is 🙂

Bij een verblijf vanaf 3 nachten staat er iets lekkers voor je/jullie klaar.
Bij een verblijf vanaf 7 nachten staat er een welkomstpakket voor je/jullie klaar. Met lokale producten en in de zomer producten van ons eigen land.

Dit zijn wij

Wij zijn Joost en Lonneke en de trotse eigenaren van deze prachtige plek. Wij genieten zelf enorm van onze tuin en willen dat op zoveel mogelijk met anderen delen. Daarom hebben we de tiny en yurt gecreëerd. Hier hebben we veel aandacht en liefde in gestoken om de plekjes zo fijn mogelijk te maken. Lonneke zal vaak op de dag van aankomst even bij jullie langslopen en als je tips wilt voor uitjes in de omgeving helpt ze jullie graag. Joost is de terreinbeheerder en als er even iets niet werkt, zal hij ervoor zorgen dat het z.s.m. opgelost wordt.

We houden van mensen en vinden het altijd leuk om even een praatje te maken, maar voelen ook aan als je daar geen behoefte aan hebt.

Op onze fijne plek staat ook nog een grote yurt, waar Lonneke haar passie en liefde deelt in de vorm van wekelijkse yogalessen, retreats en vrouwencirkels. Als je hier verblijft ben je altijd welkom om aan te sluiten bij 1 van de lessen / samenkomsten. Op de andere pagina’s kun je vinden wanneer wat plaatsvindt. Ook is het mogelijk om naar jouw wensen een persoonlijk retreat samen te stellen voor jouw verblijf, waarbij Lonneke je met liefde begeleidt.

Reviews

De tuin waar we in verbleven was meer dan prachtig! Een speciale combinatie tussen groen en kunst. Ogen en oren tekort; een verscheidenheid aan vogels en allerlei bloemen en planten. Een theetuin in de buurt en ook een bezoek aan de Groene Cathedraal is een echte aanrader.

Sereen, compleet, magisch, heerlijk, schoon, met de allerbeste en liefste gastheer en gastvrouw!

Wendy & Joost

De yurt staat echt midden in de natuur. Het wordt omringt door allerlei bomen, bloemen en planten. Hierdoor heb je veel privacy. En toch kun je ook ver in de verte kijken.

De yurt staat op een hele fijne rustige plek. Bij binnenkomst stond er een prachtig boeket bloemen op tafel uit eigen tuin. Wat ons direct opviel is het vele licht in de yurt dat binnenkomt door het dakraam wat zorgt voor een fijne licht sfeer, zelfs op een regenachtige dag.

‘sOchtends hebben we heerlijk ontbeten aan de picknicktafel. En terwijl wij fijn ontbeten zwom er een familie zwanen voorbij.

Op het stuk grond waar de yurt staat zijn allerlei verborgen hoekjes. Wisselend van kunstobjecten tot fijne zitplekjes.

Miranda & Matthijs

Het was rustig, groen, kunstzinnig, veel kippen en andere beestjes, geblaat van schapen, een schattig beekje (waar je in kunt kanoen), omringd door planten en beestjes met eigen buitenplaatsje en een paar stappen door het groen naar het toiletgebouwtje. En dat toch echt onder de rook van stadjes en dorpjes zonder dat je het doorhebt.

Ohh het was er zo fijn! Binnen no time voelde ik me volledig thuis en nam het me voor thuis verder te leven met weinig bezittingen en vierkante meters. Alles ziet er meer dan piekfijn uit en de keuken is goed uitgerust. Het huisje is zeer vernuftig ingedeeld, zodat het ruim genoeg was met handige plankjes voor bureau/eettafel, bijzettafeltjes, krukjes en een groot bed. Er was ook genoeg ruimte voor 3x zoveel baggage als ik mee had. Ik heb erg genoten van de geluiden om me heen en was dankbaar voor de horren en vliegenweergordijn. Er is geen vlieg of mug in het huisje geweest. Het uitzicht was ook echt heel fijn en er zijn veel ramen die open kunnen, alsof je buiten zit. Zelfs in de regen zal het hier goed vertoeven zijn. Buiten heb ik twee keer een vuurtje gestookt. De volgende keer neem ik groenten mee om te kunnen roosteren! Want ja, ik wil hier nog vaak komen. A home away from home. Dank jullie wel voor de heerlijke ontvangst en gefeliciteerd met deze prachtige plek!

Willemijn

Ontwerp en techniek door 12design © 2024