Skip to content Skip to footer

Mantra

OPEN JE HART

Mijn hart is geopend door het zingen van mantra’s. En zo is mantra’s zingen een onderdeel geworden van wie ik ben. Ik begeleid mezelf op een harmonium, een traditioneel instrument uit India met mooie klanken. Samen mantra’s zingen zorgt ervoor dat je je verbonden voelt, het vermindert stress en verbetert je ademhaling. Regelmatig organiseer ik mantra avonden. Ook tijdens mijn yogalessen, workshops en retreats zing ik graag helende klanken voor jullie of zingen we samen.

Het woord Mantra komt voort uit het Sanskriet. Het is een combinatie van de woorden Manasah en Tra. In het Sanskriet wordt man vertaald als gedachten en tra betekent bescherming. De mantra betekenis is dus zoiets als ‘dat wat onze geest beschermt’.

Mantra’s zijn korte gedichten, woorden of lettergrepen die worden gezien als medicijn en daarom een vorm van mogelijke genezing voor de ziel. De klanken zijn in staat zijn om jou tot een ‘hogere’ staat van bewustzijn te brengen. Alles in en om jou heen is opgebouwd uit energie, en energie bestaat uit trillingen: zo ook klanken. Wanneer jij dus, met jouw stem en behulp van een mantra een klank maakt, zet je een bepaalde trilling in jouw lichaam in beweging.

Tijdens het zingen van mantra’s kun je emotionele of spirituele blokkades helen. Door je te focussen op een specifieke mantra, breng je frisse energie binnen op een laag die in het dagelijks leven mogelijk bedolven is onder chaotische gedachten.

Waarom mantra zingen?

Tijdens het zingen van mantra’s raak je uit de dagelijkse sleur van het denken, sommige noemen dit een ‘trance’. In deze staat kun je verbinding maken met diepere lagen van jezelf. Mantra’s kunnen helpen om goed te leren ademen, jouw systeem te vullen met positiviteit, vreugde en inspiratie, maar ook om oude patronen te transformeren.

Er bestaan verschillende mantra’s en bij iedere mantra zing je weer voor iets anders. Er zijn bijvoorbeeld mantra’s die gebruikt worden om mensen te helen, mantra’s die de verbinding tussen hoofd en hart versterken, mantra’s die helpen bij de obstakels op je pad, mantra’s voor het transformeren van een patroon of situatie en ga zo maar door.

 Wil je ervaren hoe het is om samen te zingen?

Kom dan een keer voor een mantra-avond/middag 
Op zo’n middag / avond zingen we zo’n 1,5 uur en we sluiten af met thee en zelfgemaakte taart. De kosten zijn 25 euro. 

Op 11 februari hebben we weer een heel bijzondere mantracirkel. Mijn leraar en inspirator Nigam & friends komen om ons mee te nemen in de mantra’s.

Zondag 28 januari 19.30 – 21.30 – Joost & Lonneke
Zondag 24 maart 19.30 – 21.30 – Joost & Lonneke
Zondag 21 april 19.30 – 21.30 – Joost & Lonneke
Zondag 26 mei 19.30 – 21.30 – Joost & Lonneke
Zondag 30 juni 19.30 – 21.30 – Joost & Lonneke

Verschillende soorten mantra’s en hun betekenis

Er bestaat een tal aan mantra’s waar je je op kunt beroepen wanneer je ruimte wilt scheppen voor het verbinden met, of uitgroeien van een gedachtenpatroon of obstakel. Zo zijn er mantra’s die je helpen om de verbinding tussen het hoofd en hart sterker te maken, er zijn mantra’s die worden gebruikt om mensen (op afstand) te helen, en mantra’s die ons helpen los te laten of iets te transformeren.

Om namah Shivaya

DIT BETEKENT: IK BUIG VOOR SHIVA
Shiva is de transformerende energie en helpt ons met loslaten
van iets wat ons niet meer dient.

Jai Ganesha

DIT BETEKENT: HULDE AAN GANESHA
Ganesha wordt vaak aangeroepen aan het begin van
iets nieuws om de obstakels weg te nemen.
Voorbeelden van Mantra's

Beluister hieronder vier audiofragmenten van mantra’s door mij gezongen.

ONTDEK

De yurt

Mijn nieuwe magische Yurt is het middelpunt van alles wat ik doe.
Bekijk de video hieronder en maak kennis met deze magische plek.

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden evenementen, bekijk/download ze hier.

Ontwerp en techniek door 12design © 2024