Skip to content Skip to footer

Yoga

THUISKOMEN BIJ JEZELF

Met yoga creëer je een moment voor jezelf. Tijdens mijn yoga lessen ervaar je de verbinding van je lichaam, geest en gevoel. Het verhoogt je bewustzijn. Na een yogales voel je je ontspannen, helder en verbonden met jezelf en de wereld om je heen.

Mijn lessen kenmerken zich door een liefdevolle en intuïtieve benadering waar de adem als anker gebruikt wordt. Tijdens mijn lessen voel je ruimte om te verbinden met jezelf op een zachte en meditatieve manier. Je wordt verrast door de helende klanken van instrumenten en mijn stem. Tijdens de les zing ik ook altijd een mantra voor je, en begeleid mezelf daarbij op een harmonium.

Is yoga nieuw voor jou? Er is maar één manier om te ontdekken of het iets voor jou is. Door het te ervaren. Bekijk mijn video’s en/of neem contact met mij op. Ik geef je graag de kans het te ontdekken en zal je goed begeleiden. Ook kun je bij mij privé of duo sessies boeken.

Een afspraak maken? Je kunt mij een mailtje of berichtje sturen. Ook kun je mij bellen en bespreken we op welke dag een plek voor jou is.

Sfeerimpressie yogalessen

Yoga rooster

Yoga in mijn Yurt

IK GEEF IN MIJN YURT YOGA EN MINDFULNESS LESSEN
IN KLEINE GROEPJES OP VASTE MOMENTEN
MAANDAG 09:30 – 10:45 Hatha yoga
DINSDAG 18:45 – 20:00 Yin yoga
DINSDAG 20:15 – 21:30 Yin yoga
WOENSDAG 09:30 – 10:45 Yin yoga
 
ZONDAG (laatste zondag van de maand) 15:00-17:00 of 19.30-21.30 Mantracirkel
ZATERDAG/ZONDAGzie pagina retreats

Yoga in Den Haag

IK VERZORG OOK DIVERSE LESSEN BIJ
DELIGHT YOGA OP DE VOLGENDE MOMENTEN
MAANDAG 20:00 – 21:30 Yin Yoga

DONDERDAG 9:00 – 10:00 Hatha yoga &
12:30 – 13:45 Restorative Yoga

VRIJDAG (eerste vrijdag van de maand) 20:00 – 21:30 Kirtan

Strippenkaart

Als je bij mij wekelijks lessen komt volgen betaal je 16 euro per les en meld je je aan voor een seizoen op een vaste dag. Als je iets flexibeler wilt zijn en niet elke week kunt komen, kun je een strippenkaart aanschaffen. Klik door naar de webshop om je lessen af te rekenen. Neem gerust even contact op als je twijfelt dan help ik je verder.

ONTDEK

De yurt

Mijn nieuwe magische Yurt is het middelpunt van alles wat ik doe.
Bekijk de video hieronder en maak kennis met deze magische plek.

Hatha yoga

In een hatha yoga les is er een combinatie dynamische houdingen en statische houdingen. Met hatha yoga bouw je enerzijds kracht op en anders helpt het je te ontspannen. We beginnen de les met een meditatie, soms gevolgd door een ademhalingsoefening, vervolgens beginnen we met zachte bewegingen en wordt de les opgebouwd naar wat meer krachtigere houdingen. Aan het einde bouwen we weer af en is er voldoende ruimte voor ontspanning.

Ha-Tha betekent zon en maan, welke binnen de yoga gezien worden als tegenstrijdigheden. Door Hatha yoga te beoefenen ben je jezelf aan het trainen om lichaam en geest samen te brengen. Innerlijke rust, met jezelf, anderen en de wereld in harmonie staan door met jezelf in contact te komen en te blijven. Het maakt je soepeler, het helpt je beter met stress om te gaan en het heeft een positief effect op je organen en zenuwstelsel.

Yin yoga

Yin yoga is een rustige vorm van yoga, die zorgt voor ruimte in je lichaam en geest. Houdingen worden lange tijd aangehouden (denk hierbij aan 5 tot 10 minuten) in een zo volledig mogelijke ontspanning. Hierdoor werken ze niet in op je spieren maar juist op je gewrichten en het bindweefsel.

De stijl is deels gebaseerd op het traditionele Chinese meridianensysteem dat ook gebruikt wordt bij acupunctuur. Het doel is de energiebanen in deze weefsels te stimuleren, de bloedstroom te bevorderen en meer flexibiliteit te creëren. Yin Yoga is erg rustig en meditatief. Omdat de houdingen zo lang worden aangehouden is er veel tijd en ruimte om waar te nemen wat er in je lijf gebeurt. Hierin ontwikkel je een soort comfort door steeds weer een diepere laag los te laten, zowel lichamelijk als geestelijk.

Yin & Yoga nidra

Deze les is een combinatie van ying yoga (zie hierboven) en yoga nidra. Yoga Nidra betekent “yoga slaap” en is de meest rustigste vorm van yoga in het rijtje. Het is een oefening in een zo diep mogelijke ontspanning met behoud van het volledige bewustzijn. De beoefening van Yoga Nidra gebeurt liggend d.m.v. een geleide bodyscan techniek met aansluitend geleide visualisaties.

Yoga Nidra helpt bij het verminderen van spanningen en angst en het verlichten van bijbehorende symptomen zoals hoofdpijn, duizeligheid, borstpijn, hartkloppingen, zweten en buikpijn. Het kan helpen bij slaapproblemen en het wordt zelfs gebruikt voor oorlogsveteranen bij de behandeling van posttraumatische stress stoornis (PTSS).

Meer inspiratie?

Ontwerp en techniek door 12design © 2024