Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pumpkin Pie

Vandaag is de dag dat ik mijn laatste pompoen ga opeten. Dus dan mag ik ook nog 1 pompoenrecept delen. Deze heerlijke taart is lekker smooth en supersmaakvol. Je kunt ‘m heel feestelijk maken dus ook zeker geschikt voor een verjaardag, feestje of kerstdessert 🙂

Pumpkin Pie

Een feestelijke taart met mijn favoriete groente die ik voor het eerst maakte met mijn verjaardag en iedereen vond 'm echt heerlijk! Ik vind 'm zelf ook echt verrukkelijk!
De pompoenpuree kun je maken met de instructies die je vindt bij de pompoencake en dan even pureren 🙂

Ingrediënten
  

Bodem

  • 160 g bloem/meel (ik gebruik havermeel)
  • 60 g amandelmeel
  • 2 el gemalen lijnzaad
  • 20 g kokosbloesemsuiker
  • snufje zout
  • 30 g kokosolie gesmolten

Vulling

  • 425 g pompoenpuree
  • 180 ml kokosmelk
  • 60 g kokosbloesemsuiker
  • 24 g maiszetmeel (maizena)
  • 2,5 tl speculaaskruiden
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1/3 tl zout

Instructies
 

Bodem

  • Los het gemalen lijnzaad op in water en laat 5 min staan
  • Doe verder alle droge ingrediënten in een kom en roer
  • Voeg de natte ingrediënten toe (lijnzaad en kokosolie) en kneed het met je handen tot een deeg. Als het deeg te droog blijft voeg je nog wat extra kokosolie toe.
  • Bekleed een springvorm van 20-22 cm op de bodem met bakpapier en druk het deeg aan, met een opstaande rand van 3-4 cm.
  • Zet de springvorm even in de koelkast terwijl je de rest gaat maken

Vulling

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Doe alle ingrediënten van de vulling in een foodprocessor en draaien maar, zorg dat er een mooie gladde massa ontstaat
  • Proef of het naar jou smaak zoet genoeg is, anders voeg je nog een beetje kokosbloesemsuiker of agave/ahorn siroop toe.
  • Pak de bodem uit de koelkast en schep het mengsel in de springvorm
  • BAk de taart in de oven voor 45 minuten. Zet dan de oven uit en laat de taart nog 5 min staan. Zet dan de deur van de oven open en laat hem nog 5 min staan voordat je 'm helemaal uit de oven haalt en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Zet hem daarna in de koelkast voor minimaal 2 uur
  • Decoreer de taart als je dat leuk vindt, ik gebruik vaak pecannoten. Je kunt ook (vegan) slagroom gebruiken.

Ontwerp en techniek door 12design © 2024