Super gezond en heerlijk, deze golden gierst pap vol vezels.
Golden gierst pap recept
Ingrediënten
- 60-80 gram gierst
- 50 ml plantaardige melk
- 1 halve appel
- rozijnen/vijgen in stukjes
- geraspte verse kurkuma of een snufje kurkuma poeder
- geraspte verse gember
- 1 theelepel kaneel / speculaaskruiden
- snufje zout
- gebroken lijnzaad
- kokosrasp
- 1 eetlepel zonnebloempitten
- evt granaatappelpitjes
Instructies
- Week de gierst de avond van tevoren (of een half uur van tevoren) inkokendheet water en laat staan.
- Giet het water af en spoel de gierst
- Doe de gierst met appel in stukjes, kurkuma, gember, rozijnen of vijgen enwater in de pan en kook zo’n 15 minuutjes op een klein vuurtje, voeg na 10minuten wat plantaardige melk toe voor het romige effect.
- Voeg aan het einde kaneel toe naar smaak en een snufje zout en doe de papin een mooi kommetje. Hierover strooi je wat gebroken lijnzaad, kokosrasp,zonnebloempitten en granaatappelpitten.
- Eet smakelijk!
Als je nou echt weinig tijd hebt, er bestaan ook gierstvlokken bij de biologische winkel. Deze hoeven maar een paar minuutjes te koken. Iets minder lekker en iets minder gezond maar nog steeds een topontbijtje!
Eet smakelijk!