Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Palmkool chutney

Dit keer een ander recept dan iets met pompoen, maar ook zeker met een heerlijke groente die ik in overvloed in mijn moestuin heb staan. Dit recept maak ik vaak bij retreats en al velen van jullie hebben naar het recept gevraagd. Aan het einde vooral goed proeven en de smaak die je mist extra toevoegen. Superlekker bij bijvoorbeeld een pompoencurry :).

Palmkoolchutney

Deze chutney maak ik vaak bij retreats. Het is lekker om bij een curry te serveren!
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 300 gr palmkool al geritst
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen gebruik het sap
  • 5 cm verse gember naar smaak meer of minder toevoegen
  • 150 gr pompoenpitten of andere noten/pitten
  • 2 groene pepers
  • 100 ml olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 tl zout

Instructies
 

  • Pers de knoflook uit en voeg het citroensap toe. Laat minimaal 5 minuten staan
  • Doe de palmkool in een grote pan en giet er heet/kokend water over. Laat even staan, dit doen we om de kool wat beter verteerbaar te maken.
  • Giet de palmkool af en doe er wat koud water overheen. Knijp met de hand goed uit.
  • Doe dan alle ingrediënten (inclusief de palmkool en knoflook citroensap mengsel in de keukenmachine en draaien maar
  • Proef hoe het smaakt en voeg naar smaak extra zout,gember,citroen of honing toe.
  • Eet smakelijk!

Ontwerp en techniek door 12design © 2024